Telecena

Es crea un especial per la Nit de Nadal per a TVE: Telecena (cena con la tele en casa). Es fa creure als espectadors que aquell any TVE retransmetrà en directe el sopar de Nadal des de la llar d’una família espanyola escollida a l’atzar. Es crea un joc de realitat i ficció: Des del popular programa dels matins, que conduïa Maria Teresa Campos, es tria una família a l’atzar pel mètode de la guia telefònica. La família escollida resulta ser la Pérez Casamitjana de l’Hospitalet de Llobregat, que en realitat és una família fictícia interpretada per La Cubana.

El dia 24, i abans de sopar, les càmeres es presenten a l’Hospitalet de Llobregat davant la façana de la casa dels afortunats. Tot el veïnat ha sortit expectant al carrer. El periodista Ramon Pellicer presenta al matrimoni amfitrió, que a partir d’aquest moment seran els qui presentaran a la resta dels membres de la família. Les càmeres de televisió s’endinsen per l’escala del bloc de pisos fins a introduir-se al menjador on tindrà lloc el sopar. La mestressa de la casa ensenya a la càmera el menú que ha preparat amb ajuda d’una veïna. La vetllada transcorre amb moltes peripècies. Es van narrant les alegries i les misèries dels familiars i parents i es van succeint aquelles coses susceptibles de que passin en diades com aquesta. Pot passar de tot: des de que es cremi el rostit, que s’incendiï el pessebre, que facin la trucada als parents de l’estranger i fins i tot que es fonguin els ploms i haver de sopar amb espelmes.

Els veïns de l’escala també volen sortir per la televisió i aprofiten qualsevol excusa per colar-se al menjador del sopar. Al final, tots canten una nadala de comiat menjant torrons i brindant amb cava.

 

Pots veure el programa aquí:

 

 

3.4.1.1-Telecena_LQ 3.4.1.2-Telecena_LQ

EMISSIÓ: 24 de desembre de 1994
GUIÓ: La Cubana
REPARTIMENT:
Anna Barrachina
Sílvia Aleacar
Miquel Crespi
José Corbacho
Jaume Baucis
Santi Millán
Xavi Tena
Jordi Milán
i també
Maria José Pérez
Cati Solivellas
Filomena Martorell
Cinta Esmel
Ester Soto
Josep Milán
Cristina López
Eli Iranzo
Matilde Muñiz

Direcció: Jordi Milán
Vestuari: Cristina López
Caracterització: Joan Alonso, César Olivares
Escenografia: Castells Planas
Utillatge: Teresa Icart, Josep Castells, Bego, Guruze
Realització: Miguel Angel Martín
Producció executiva: Alfonso Hortelano (TVE), Victòria Sanz (La Cubana)

Fotografies