Els Grau

Idea

Es tracta d’una mini-sèrie diària (d’aproximadament uns quatre minuts de durada), que intentava orientar els telespectadors sobre els programes de Televisió de Catalunya. A partir d’un petit motiu argumental es barreja la ficció i la realitat (l’avanç de la programació).

Els Grau són una família singular on tots els seus components comparteixen una mateixa professió: són crítics de televisió. TV3 ha sol·licitat la col·laboració d’aquesta divertida família per posar en pràctica una experiència pilot, que consisteix a informar diàriament (des de casa seva) a l’audiència sobre la programació de l’emissora; donant l’oportunitat als espectadors de poder expressar les seves opinions en directe per mitjà del telèfon o per correu. Es tracta d’una mena d’audímetre casolà.

En tres etapes diferents (Els Grau des de casa seva, Els Grau des del carrer i Els Grau per Nadal) donaran cada dia el seu parer sobre les sèries, programes i pel·lícules que es podran veure a TV3, però d’una manera molt especial.

 

Els Grau des de casaEls crítics de TV són gent que per la seva feina s’han de passar moltes hores davant del televisor. Per tant, el programa es retransmetia des de casa seva. Al ser l’estiu, la meitat de les connexions es fan des del pis de la família Grau a Barcelona i l’altra meitat des d’un apartament de la platja Sant Sebastià, a Sitges. Enmig dels seus problemes quotidians els Grau comentaran la programació de l’estiu.

 

Els Grau al carrerEls Grau emeten el programa des del carrer, la Rambla de Barcelona, el Mercat de la Boqueria, la Borsa, la plaça de Sant Jaume, la catedral, un gimnàs, el metro, etc. són alguns dels escenaris elegits per aconsellar sobre la programació de tardor.

 

 

Els Grau per NadalEls Grau, com qualsevol família, viu el Nadal. Escenes musicals de la tradició nadalenca catalana (Pastorets, Nadales i “Papa Noel”) serviran als membres de la família per informar als espectadors sobre la programació de vacances de Nadal.

 

EMISSIÓ:
“Els Grau des de casa seva”, juliol de 1991, TV3.
“Els Grau al carrer”, octubre de 1991, TV3.
“Els Grau per Nadal”, desembre de 1991 – gener de 1992, TV3.

IDEA I GUIÓ: La Cubana

REPARTIMENT:
Carme Montornés
Mercè Comes
Mont Plans
José Corbacho
Anna Barrachina
Santi Millán
Sílvia Aleacar
Miquel Crespi
Jaume Baucis
Xavi Tena
Producció: Rita Managuerra (TV3)
Realització: Enric Banqué
Direcció: Jordi Milán

Fotografies