La pàgina de la Carme - La Cubana

La pàgina de la Carme

"LA MONTOR"

Des de l’any vuitanta, any en què es va crear La Cubana, hi ha passat molta gent. Mai hi ha hagut pilars fonamentals, però en canvi tothom ha estat important i fonamental per aquesta companyia. Tothom qui ha passat per aquí ha fet possible que existís.

Però, si entre el centenar de persones que han passat n’hi ha una d'emblemàtica i especial, i que volem homenatjar des d'aquesta pàgina web, és La Carme Montornés -anomenada carinyosament per tots com “La Montor”-. Grandiosa persona, fantàstica actriu i immillorable companya.

Carme Montornés i Serra va néixer a Sitges l’any 1942. Va participar en diferents grups de teatre d'afeccionats de Sitges, despuntant des de l’inici com una gran actriu. Va estudiar art dramàtic en les primers promocions de l’Institut del Teatre de Barcelona. Estava casada i amb dos fills, compaginant sempre el teatre amb la seva vida familiar.

Va ser una actriu amb grans dots dramàtiques: tenia gran facilitat per la improvisació i la provocació, del que n’era una mestra. Va formar part de La Cubana des dels seus inicis amb l’espectacle “Dels vicis capitals” (1981) fins la seva mort l’any 1993. Inclòs ja trobant-se malament va fer una petita intervenció en una escena de la pel·lícula Cegada de Amor (Juny 1993).

Va crear personatges plens d’energia i vitalitat com: la supervedette Lídia Clavel o la tonadillera “La Rondeña" a Cómeme el coco, negro; també l’entranyable Montserrat a la sèrie televisiva Teresina S.A., la tieta Marina dels Grau, entre d’altres; sense oblidar tots els personatges fets al carrer a Cubana’s Delikatessen, Cubanades a la carta, Cubana Marathon dàncing; o en intervencions televisives com Per Cap D'any TV3 no fa res, El día por delante, El martes que viene, etc.