La Cubana rep la Menció Honorífica per la seva trajectòria Premi Catalunya de Teatre - La Cubana

Ara a la Cubana

La Cubana rep la Menció Honorífica per la seva trajectòria Premi Catalunya de Teatre

Aquest reconeixement l’atorga ADETCA durant la Gala Aixeca el Teló que es va celebrar ahir al vespre al Gran Teatre del Liceu.

Estem molt contents i satisfets per aquest reconeixement. Si La Cubana existeix avui és gràcies a tota la gent que ha passat per la companyia (des d’actrius i actors, fins a tècnics, així com tot l’equip artístic que ha estat el mateix des dels inicis) que malgrat tenir formacions i procedències molt diverses, tenen una cosa en comú: un amor incondicional al teatre… quasi fregant la bogeria. Nosaltres reivindiquem aquesta bogeria com a part essencial del nostre ofici.

La Cubana va néixer el 1980 a Sitges com un joc i morirà practicant aquest mateix joc. Els 41 anys de la companyia han estat uns anys magnífics, que gràcies a la perseverança dels que hi han treballat, com de la generositat del públic, hem pogut viure 41 anys del que ens agrada més: fer teatre.

La Cubana durant aquest temps hem creat un estil propi, basat en el teatre quotidià i utilitzant sempre les mateixes eines que als inicis, pròpies del teatre artesà.Als nostres espectacles sempre apareixen les mateixes constants: el joc, la sorpresa, el vocabulari proper, la transgressió d’espais, la participació del públic, el color, la música, i sobretot, els personatges tan característics.

A part de diferents programes de televisió i altres “saraus”, en aquests 41 anys hem creat una vintena d’espectacles, que han vist més de 5.000.000 d’espectadors repartits en gairebé 12.000 representacions, (i això sense comptar els espectacles de carrer!).

Moltes gràcies!

PODCAST

Capítol 8

Ritus socials

Capítol 7

Vacaciones en el mar

Capítol 6

Haters, likes i influencers

Capítol 5

El canvi climàtic ("Operació Greta")

Capítol 4

Els nens només els porten cigonyes?

Capítol 3

La fal·lera per la cuina

Capítol 2

Més enllà de l'economia

Capítol 1

Els podcast i el futur de la radio

Pròleg

Likes, haters i influencers

Informació per grups