La Cubana presenta el podcast "Les Teresines pim pam pum" - La Cubana

Ara a la Cubana

La Cubana presenta el podcast “Les Teresines pim pam pum”

Aquest dilluns 13, aprofitant el dia mundial de la radio, hem presentat “Les Teresines pim pam pum”,  un podcast amb to de comèdia que es podrà trobar setmanalment en obert a la pàgina web i a l’aplicació de Catalunya Radio

A La Cubana hem fet moltes coses (teatre al carrer, teatre dins dels teatres, concerts de música, saraus publicitaris, convencions empresarials, festes, inauguracions, pregons, exposicions… i fins i tot televisió), però mai havíem fet radio.

La direcció de Catalunya Radio ens va venir a buscar per fer-nos la proposta de fer un podcast de ficció en clau de comèdia. De seguida vam dir que sí, i quasi sense pensar-ho, ens vam posar a treballar amb molt d’entusiasme. Després d’estudiar-ho vam arribar a l’acord de fer-ho a través d’uns personatges molt coneguts i estimats de la nostra trajectòria: Les Teresines, unes senyores molt carismàtiques i emprenedores, capaces de fer de tot i a les que mai “els cauen els anells” per res.

La proposta consisteix en el de sempre: Un joc entre ficció i realitat, però en aquest cas jugant al teatre des de la radio: es tractaria d’una aposta valenta de la direcció de Catalunya Radio, que confia per primera vegada un programa (en aquest cas un podcast) a uns personatges que “son com son” i que “saben el que saben i no més”, perquè cada setmana parlin a la radio d’un tema seriós, però explicat a la seva manera i amb el seu vocabulari, acompanyades això sí, per veïns i “amics i coneguts “ de tota la vida, i també per personatges reals de tot tipus que les assessoren en cada tema.

Ha estat una experiència fantàstica, on hem après molt i que, a més, ens ha permès retrobar i reviure, després de 31 anys, a tot un univers de personatges i situacions esbojarrades molt estimades per nosaltres.

Aquest projecte, que l’hem anomenat “Teresines pim, pam, pum” consta d’un pròleg i vuit capítols escrits i dirigits per Jordi Milán, i en el que hi intervenen les actrius Mercè Comes, Mont Pans i Montse Amat interpretant les tres Teresines, així com també dels actors i actrius: Anna Barrachina, José Corbacho, Santi Millán, Xavi Tena, Filomena Martorell, David Ramírez, Meritxell Huertas, Maria Garrido, Nuria Benet, Àlex Gonzàlez, Toni Sans, Virginia Melgar, Gigi Figueras, Victor G. Casademunt, Pol Vinyes, i Jordi Milan així com també amb la participació especial en alguns capítols de: Santi Faro, Juliana Canet, Toni Clapés, Luis del Olmo  Carme Ruscalleda, Raul Balam, Oriol Mitjà, Tomàs Molina, Gemma Puig i Judit Masco

El pròlelg i el primer capítol es poden trobar a la pàgina web de Catalunya Radio i a través de la seva App a partir de les 19h. Cada semana se’n penjarà un de nou fins arribar el 8 capítols que té el podcast.

PODCAST

TERESINA S. A.

La sèrie de televisió

LES TERESINES PIM PAM PUM

El podcast

VIDA DE TERESINA

El llibre

CANÇÓ DE LES TERESINES

Les partitures

Informació per grups