Adiós Arturo

De què va “Adiós Arturo”? 

 

Doncs del mateix de sempre. Del que hem parlat en els anteriors muntatges: de teatre. Del teatre de la vida. No sabem parlar d’una altra cosa, ens repetim “com els lloros”.

La culpa de tot això la té la nostra “musa” inspirativa que és un pou sense fons: el teatre que fem tots a la nostra vida quotidiana y que passa inadvertit com a teatre: aquell teatre que hi ha al carrer, als mercats, a les nostres feines, a la família, amb les nostres amistats i també socialment, on despleguem les nostres dots interpretatives en tota classe d’actes, “paripés”, festes, bodes, batejos, comunions y enterraments.

A partir de la mort als 101 anys d’un polifacètic artista molt famós internacionalment, Arturo Cirera Mompou, nascut al 1918, el públic coneixerà el veritable guió de la vida d’aquest conegudíssim escriptor, pintor, escultor, col·leccionista d’art, compositor musical, dramaturg, actor i director.

La Cubana sempre ens han atret els dobles guions que utilitzem a la nostra vida. El guió que volem que  es conegui i el que no. El guió que mostrem a ulls de tots i el guió que ens guardem per la nostra més estricta intimitat.

No podem desvetllar res més. El secret i la sorpresa tornen a ser els protagonistes de l’espectacle i el públic ho descobrirà al seu moment. Això sí, volem dir que “Adiós Arturo” és un cant a la vida i a com hem de viure-la intensament, deixant en evidencia totes les convencions socials i les “tonteries” que ens dificulten el poder-ho fer. Una comèdia esbojarrada, amb tocs surrealistes i que, com sempre, està amanida de les coses que ens caracteritzen i amb l’estil de La Cubana: participació del públic, música, sorpreses i molt d’humor.

ESTRENA: Teatro Olympia (Maig 2018)

LLOCS ON S’HA REPRESENTAT: València, Pamplona, Torrelavega, Vitoria, Bilbao, Logroño, Valencia, Castelló, Altea, Elche, Elda, Murcia, Zaragoza, Jerez de la Frontera, Málaga, Sevilla, Cáceres, Cádiz, Las Palmas de Gran Canaria, Santa Cruz de Tenerife, Alacant, Albacete, El Ejido, Córdoba, Gadia, Palma, Gijón, Valladolid, La Corunya, Vigo, Madrid…

PERÍODE: 2018-…

REPRESENTACIONS: Més de 350 funcions

ESPECTADORS: Més de 205.000 espectadors

IDEA I GUIÓ: Jordi Milán

DIRECCIÓ: Jordi Milán

REPARTIMENT:
Jaume Baucis

Xavi Tena

Toni Torres

Nuria Benet

Alex Gonzàlez

Babeth Ripoll

Montse Amat

Toni Sans

Edu Ferrés

Virginia Melgar

 

Equip creatiu, artístic i tècnic

Guió i direcció: Jordi Milán

Escenografia: Castells Planas / La Cubana

Vestuari: Cristina López

Caracterització: La Bocas

Música original i arrenjaments: Joan Vives

Coreografia: Leo Quintana

Disseny de vídeo: Joan Rodón (dLux)

Disseny de so: Jordi Agut (Choli)

Disseny de llums: Aleix Costales

Utilleria: La Cubana

Disseny gràfic: Lila Pastora

Administració: Natalia Morillas

Ajudant de producció: Edu Cosialls

Cap de comunicació: Pol Vinyes

Cap de producció: Frederic Santa-Olalla

Ajudant de direcció: Juanjo Sánchez

Cap tècnic: Pere-Pau Hervàs

Tècnic de llums: Aleix Costales

Tècnic de so: Jordi Agut

Fotografies
Vídeos