Adiós Arturo

  De què va “Adiós Arturo”? 

 

Doncs del mateix de sempre. Del que hem parlat en els anteriors muntatges: de teatre. Del teatre de la vida. No sabem parlar d’una altra cosa, ens repetim “com els lloros”.

La culpa de tot això la té la nostra “musa” inspirativa que sempre és la mateixa i que és un pou sense fons de riquesa: el teatre que fem a la nostra vida quotidiana y que passa inadvertit com a teatre: aquell teatre que hi ha al carrer, als mercats, a les nostres feines, a la família, amb les nostres amistats i també socialment, on despleguem les nostres dots interpretatives en tota classe d’actes, “paripés”, festes, bodes, batejos, comunions y enterraments.

A partir de la mort als 101 anys d’un polifacètic artista molt famós internacionalment, Arturo Cirera Mompou, nascut al 1917, el públic coneixerà el vertader guió de la vida d’aquest conegudíssim escriptor, pintor, escultor, col·leccionista d’art, compositor musical, dramaturg, actor i director.

La Cubana sempre ens han atret els dobles guions que utilitzem a la nostra vida. El guió que volem que  es conegui i el que no. El guió que mostrem a ulls de tots i el guió que ens guardem per la nostra més estricta intimitat.

No podem desvetllar més. El secret i la sorpresa tornen a ser els protagonistes de l’espectacle i el públic ho descobrirà al seu moment. Això sí, volem dir que “Adiós Arturo” és un cant a la vida i a com hem de viure-la intensament, deixant en evidencia totes les convencions socials i les “tonteries” que ens dificulten poder fer-ho. Una comèdia esbojarrada, amb tocs surrealistes i que, com sempre, està amanida de les coses que ens caracteritzen i amb el més pur estil La Cubana: participació del públic, sorpreses i molt d’humor.

 

Un espectacle escrit i dirigit per Jordi Milán

Interpretat per: Jaume Baucis, Xavi Tena, Toni Torres, Nuria Benet, Alex Gonzàlez, Babeth Ripoll, Montse Amat, Toni Sans, Edu Ferrés i Virginia Melgar.